nieuws

Lof catering stapt op met bonje

Catering

De Amsterdamse Academische Club (AAC) en cateraar Lof zijn voortijdig uit elkaar gegaan. Het boterde al tijden niet, maar toen de AAC niet kon garanderen dat het tweejarig contract dat op 1 januari 2011 afloopt zou worden verlengd, stopte Lof ermee.

Lof catering stapt op met bonje

Lof-directeur Frank Kila: ‘De contracten met mijn personeel zouden aflopen. Die ga ik niet verlengen als ik niet zeker weet de catering na één januari voort te kunnen zetten.’

Tussen het bestuur van de AAC en de cateraar boterde het al tijden niet. Kila: ‘Het is nogal een dwars bestuur, de communicatie verliep slecht, we hebben eens een dispuutje gehad over een energierekening en winst kun je er niet maken. Dat was misschien wel gelukt als we de lijst met AAC-leden van het bestuur hadden gekregen, zodat we mailings hadden kunnen sturen. Maar die kregen we niet.’

‘Dat klopt’, is de reactie van AAC-bestuursvoorzitter Meindert Fennema. ‘De ledenlijst stellen wij niet aan derder ter beschikking. Maar als Kila de informatie voor een mailing had verstrekt aan de afdeling relatiebeheer, dan had die afdeling de mailing kunnen versturen. Maar wij hebben nooit iets van Kila gehoord.’

Ook Fennema erkent dat de relatie niet optimaal was. ‘Het ongenoegen liep al langer. Men was vaak niet bereikbaar, de clubmanager stal, we kregen geen overzichten van de omzet, men ging slordig om met reserveringen en kok Frank Rats kreeg heel weinig ondersteuning van Lof.’

Omdat Lof met de catering is gestopt voor het einde van het contract, krijgen alle cateraars de kans om de opdracht binnen te halen. Tot die tijd neemt cateraar Sorbon van de UvA de honneurs waar.

Reageer op dit artikel