nieuws

Lunch in bedrijfsrestaurant fors duurder

Catering

Een lunch in het bedrijfsrestaurant is de afgelopen jaren fors duurder geworden. De prijzen van eenvoudige lunchproducten stegen in de periode van mei 2007 tot mei 2010 met maar liefst 24 procent. Dat meldt het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lunch in bedrijfsrestaurant fors duurder

Eten in het bedrijfsrestaurant is daarmee veel harder in prijs gestegen dan in de horeca, aldus het CBS. Daar stegen de prijzen in dezelfde periode met 11 procent. De inflatie bedroeg in die drie jaar 5 procent.

Wie boterhammen van huis meeneemt, ging er het afgelopen jaar financieel op vooruit. Volgens het CBS was eten uit de winkel in mei van dit jaar goedkoper dan in mei vorig jaar. In het afgelopen jaar werden producten in bedrijfsrestaurants bijna 7 procent duurder bij een inflatie van 1 procent.

Restaurants werden in een jaar tijd bijna 2 procent duurder, café’s 3 procent. Voor een snelle hap of afhaalmaaltijd moest de afgelopen maand ongeveer 2 procent meer betaald worden dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel