nieuws

‘Maak de kroket duurder

Catering

Maak de kroket duurder, fruit goedkoper en zet de salades vooraan in het bedrijfsrestaurant. De overheid moet ingrijpen. Dat vindt Inez de Beaufort, hoogleraar gezondheidsethiek aan het Erasmus MC in Rotterdam.

‘Maak de kroket duurder

De Beaufort (foto) sprak donderdag tijdens de Lof der Geneeskunst, een jaarlijks wetenschappelijk evenement van het Erasmus MC in Rotterdam. De hoogleraar coördineert een project van de Europese Unie over ethische kwesties rond overgewicht en obesitas. Het project moet eind 2008 leiden tot de formulering van principes waarmee maatregelen tegen overgewicht en obesitas kunnen worden beoordeeld, schrijft NRC Next.

Kroketten duurder, fruit goedkoper en salades vooraan in het bedrijfsrestaurant. Het zijn enkele suggesties die De Beaufort doet in de obesitasdiscussie. Fitness voor werknemers vindt ze een ‘prachtig’ initiatief. ‘Gezond eten in de kantine, ook prachtig. Totdat ik hoor dat ze bij Unilever naar de eetgewoonten van werknemers kijken en er adviezen over geven. Het lijkt goed bedoeld, maar je weet ook dat gezonde werknemers minder kosten. En wat als werknemers toch ongezond eten?’, vraagt de hoogleraar, die zichzelf te dik vindt, zich af.

Ze haalt haar schouders op over die bedrijfsrestaurants waar helemaal geen kroketten meer worden verkocht.’Het werkt niet. Mensen komen in opstand.’ De Beaufort pleit voor overheidsingrijpen.

Lees hier het interview met Inez de Beaufort in NRC Next.

Reageer op dit artikel