nieuws

Maak gezonde voeding aantrekkelijk voor jongeren

Catering

Jongeren willen best gezond eten. Als het maar lekker is en aantrekkelijk wordt aangeboden. Dat was één van de conclusies die deelnemers aan de Dag van de Gezonde Schoolkantine gezamenlijk trokken. Deze dag, georganiseerd door scholencateraar Arron Group, vond dinsdag 19 april plaats in de Caballero Fabriek te Den Haag.

Maak gezonde voeding aantrekkelijk voor jongeren

Schoolbesturen, leerlingen, docenten, conciërges, cateringbeheerders en voedingsdeskundigen bogen zich over de vraag hoe leerlingen aan het voortgezet en middelbaar onderwijs verantwoord kunnen gaan leven. De aangedragen oplossingen spitsten zich toe op gezonder eten en meer bewegen.

Een aantal scholen is op de goede weg. Andere duidelijk nog niet, zo bleek. Er zijn zelfs onderwijsinstellingen waar de frituurpan dag in dag uit wordt gebruikt. Soms geven docenten en conciërges het verkeerde voorbeeld door in de ochtendpauze al zakken chips te verorberen. Veel leerlingen zoeken hun heil in nabijgelegen supermarkten waar ze calorierijke snacks inkopen.

Dat neemt niet weg dat steeds meer scholen verantwoorde voeding introduceren. Arron Group speelt daarbij vaak een rol. Operationeel Directeur Arno Weerwag tegen Misset Catering: ‘Wij overleggen en discussiëren met besturen, ouderraden en leerlingen over verantwoorde voeding. We proberen een spin in het web te zijn.’

Er ligt voor cateraars op dit terrein nog veel werk. In 2015 moeten alle schoolkantines in Nederland gezond zijn.

Reageer op dit artikel