nieuws

Maaltijdcheques Sodexo gaan digitaal

Catering

Een kleine revolutie in België. Een grote verandering voor een fenomeen dat wij in Nederland niet kennen, de maaltijdcheque. Een beloning voor werknemers naast het reguliere salaris. De maaltijdcheque gaat digitaal bij onze zuiderburen.

Maaltijdcheques Sodexo gaan digitaal

Dat heeft de ministerraad bij een koninklijk besluit bepaald. De digitalisering zou eind 2009 al bewerkstelligd moeten zijn, maar dit is uitgesteld tot eind 2010. In de komende maanden zouden de uitgevers van cheques hun officiële goedkeuring kunnen krijgen om over te stappen naar de e-cheque. In België krijgen 1,3 miljoen werknemers zowat 250 miljoen maaltijdcheques per jaar.

De cheques zijn een beloning naast het reguliere salaris. Voor iedere werkdag krijgt de werknemer een maaltijdcheque. Die heeft een waarde van zeven euro. De cheques worden aan het einde van de maand uitgekeerd en zijn daarna drie maanden geldig. De cheques kunnen ingewisseld worden in restaurants en in praktisch alle supermarkten.

Vorig jaar beklonk Sodexo (met Accor een van de grote uitgevers van de cheques) een technologiedeal met Atos Worldline. Doel is om het mogelijk te maken om de terminals van Atos te kunnen gebruiken voor de betaling met de nieuwe e-cheques.

Meer Sodexo:

Reageer op dit artikel