nieuws

Maaltijden Proteion-zorg de beste

Catering

Zorgcentrum De Kreppel in Heythuysen, onderdeel van het Limburgse Proteion, serveert de beste maaltijden. Twee andere Proteion-locaties kwamen op de plaatsen twee en acht terecht. Dat blijkt uit een onderzoek van de Stichting Cliënt & Kwaliteit.

Maaltijden Proteion-zorg de beste

De onafhankelijk Stichting Cliënt & Kwaliteit onderzocht de laatste zes jaar meer dan 1000 van de 1700 verpleeg- en verzorgingstehuizen. Bewoners werd gevraagd naar onder meer maaltijden. De beoordeling was op een schaal van 0 tot 4. De Kreppel in Heythuysen werd eerste met 3,80 als score. Op de voet gevolgd door een andere Proteion-locatie, St. Jozef in Wessem, met 3,78. In de top10 nog een derde Proteion-locatie, Roncalli in Roermond, op plaats acht met 3,73.

Bij de verpleeghuizen scoorde de Hoge Weide in Lochem het hoogst, 383. Alle andere verpleeghuizen scoorden lager dan de verzorgingshuizen. De bevindingen van SCK zijn anoniem maar de beste 200 van de 1000 onderzochte instellingen hebben ingestemd met publicatie. De top10 werd gepubliceerd in de Gezondgids van de Consumentenbond. In september volgen de bewonersoordelen van de overige instellingen.

In de Misset Catering van mei dit jaar stond een grote reportage met Proteion c.q. voorzitter van de Raad van Bestuur, Marcel Wijers. Die zei onder meer het volgende: ‘We willen laten zien hoe belangrijk eten is. Niet alleen voor zij die consumeren, maar ook voor hun familie en degenen die het maken.’

Reageer op dit artikel