nieuws

Maison Van den Boer is koninklijk

Catering

Koningin Beatrix heeft de exclusieve cateraar Maison Van den Boer uit Veghel vrijdag het predikaat Koninklijk verleend. Het familiebedrijf krijgt die titel ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum.

Maison Van den Boer is koninklijk

Burgemeester Frankfort van Veghel heeft het predikaat en de bijbehorende oorkonde vrijdag overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Concertgebouw in Amsterdam. Koninklijke Van den Boer Groep is als gevolg daarvan de nieuwe naam van de onderneming.

Een blij verraste directeur Noud van den Boer: ‘Nu is ons honderdjarig jubileum helemaal perfect. Majesteit, dank u wel!’. In zijn speech vlak daarvoor had Van den Boer al de woorden ‘vreugde, overweldigend en dankbaarheid’ geuit. Een andere spreker, Joop van den Ende, benadrukte dat ‘Maison’ een echt familiebedrijf is. ‘Dat ook internationaal wil’.

Moeder Joke van den Boer werd door het goede doel World Food Program bedacht met een trofee. Een bijzondere, want alleen U2-zanger Bono en VN-topman Kofi Annan gingen haar voor. Door een inzameling van giften ter ere van het eeuwfeest kon een cheque van 70.000 euro worden aangeboden aan het goede doel.

Maison Van den Boer begon in 1906 als de bakkerswinkel van oprichter Gijsbertus van den Boer. Dat hij zijn spijzen bracht op de plek waar ze genuttigd werden was destijds een primeur. Het vormde de start van catering in Nederland, al was dat in de beginperiode op bescheiden schaal: het banket werd per bakkersfiets bezorgd.

Honderd jaar later floreert het bedrijf. Van den Boer mag veel prominenten in het hele land tot de klantenkring rekenen maar gaat daar altijd bijzonder discreet mee om. Het is publiek geheim dat ook de koninklijke familie tot de clientèle behoort. Op dit moment zwaait Noud van den Boer, de vierde generatie van de familie, de scepter over het bedrijf.

Reageer op dit artikel