nieuws

Medewerkers Lelystad eten Broodje van de Streek

Catering

ISS Cateringservices en de gemeente Lelystad bereiden en serveren voor de medewerkers het Flevolandse Broodje van de Streek. Op maandag 3 oktober openen ze daarmee het nieuwe bedrijfsrestaurant.

Medewerkers Lelystad eten Broodje van de Streek

Het broodje bestaat uit Flevolandse producten. Wethouder Jansen nam maandag 3 oktober de eerste. Daarmee verichtte hij de ‘afhap’ van het project Milieuwinst op het Menu. Hiermee wil de gemeente Lelystad haar ‘voedselvoetafdruk’ verkleinen. Dat houdt in dat de druk op het milieu wordt verminderd.

Het broodje is bijzonder omdat er zoveel mogelijk producten uit de regio verwerkt zijn, zoals appels, selderij en kaas. ISS Catering Services heeft haar formule Company Kitchen in het bedrijfsrestaurant geïntroduceerd. Dit houdt onder andere in dat er verse, eerlijke en zoveel mogelijk biologische en lokale ingrediënten worden gebruikt.

Tijdens de opening van het restaurant was ook het Centrum Biologische Landbouw aanwezig met informatie over de verschillende leveranciers en over de mogelijkheden voor streekproducten uit Flevoland.

Reageer op dit artikel