nieuws

Meer diervriendelijk vlees in bedrijfsrestaurants

Catering

Er komt meer diervriendelijk vlees in de foodservice en in de supermarkten. Het volume van het aanbod diervriendelijk vlees wordt opgekrikt met een financiële injectie van drie miljoen euro, afkomstig van de overheid.

Meer diervriendelijk vlees in bedrijfsrestaurants

Betrokken partijen waaronder de handel, de Dierenbescherming en het Rijk tekenden gezamenlijk een overeenkomst waardoor er meer diervriendelijk en duurzaam geproduceerd kippen- en varkensvlees en eieren in bedrijfsrestaurants en winkels komt te liggen.

Duurzaam

Het vlees zou in aanmerking komen voor twee sterren van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming. De partijen streven naar een jaarlijkse groei van 15 procent van de verkoop van het diervriendelijke vlees in de bedrijfsrestaurants.

Daarnaast moet er in 2011 een aantal initiatieven zijn gehonoreerd waarbij de hele keten betrokken is bij het maken en vermarkten van duurzaam kippen- en varkensvlees of eieren.

Reageer op dit artikel