nieuws

‘Meer horecabenadering in zorg

Catering

Er moet horecabenadering komen in de zorg. Daar hebben diverse sprekers tijdens het congres Gastvrijheidszorg met sterren voor gepleit. ‘Er moet zelfs een vierde of vijfde eetmoment worden ingesteld.

‘Meer horecabenadering in zorg

Die opmerking kwam van Stan Mertens (foto), keukenmanager Groene Hart ziekenhuis in Gouda. ‘Er mag niet bezuinigd worden op eten.’ In de horeca worden ook meer eetmomenten verzorgd en dat zou volgens Mertens ook voor catering in de zorg moeten gelden. ‘Maak van voedingsdienst marketinginstrument, zodat buitenwacht weet dat het met food en beverage goed gesteld is in jouw instelling.’

‘In- en uitchecken’
De keukenmanager was niet de enige die pleitte voor een horecabenadering in de instutionele wereld. Gesprekspartner Ton van de Goor van Advance Foodservices stelde zelfs voor om voortaan te spreken over in- en uitchecken in plaats van opname of ontslag. ‘Gastvrijheid in de horeca zou ook moeten gelden voor de zorg’, zei Dick Slootweg, directeur van groothandel Deli XL. ‘In de zorg lijkt discussie belangrijker dan in de horeca. Ga het gewoon doen!’, riep hij de hoofden voeding op.

Reageer op dit artikel