Meesterkok voor Catering Professionals

Meesterkok voor Catering Professionals

De keukenbrigade van Catering Professionals komt onder leiding te staan van een heuse Meesterkok. Brabander Jan van de Ven (foto) gaat aan de slag bij het partycateringbedrijf en moet zorgen voor een juiste culinaire invulling.

Ze zullen niet geheel toevallig bij Van de Ven zijn uitgekomen. De meesterkok heeft zijn roots liggen in het Brabantse Boxtel. Daar zit (net als in Amsterdam) een vestiging van de partycateraar. Van de Ven behaalde de S.V.H. meesterkoktitel in 1983 en was daarmee toen de jongste Meesterkok in Nederland.

Catering Professionals op de website feesten.nl over het aantrekken van de meesterkok: 'De culinaire beleving van een evenement neemt door deze kwaliteitsimpuls een belangrijkere plaats in. Anno 2006 is er een grote behoefte aan gespecialiseerde cateraars. Door alle fusies en schaalvergrotingen beginnen de meeste cateringevents er ongeveer hetzelfde uit te zien.'

Het gaat Catering Professionals ook om de definitie van partycatering. 'Locatiecatering van kastelen, publiekevents en voetbalstadions lijkt een steeds grotere rol te spelen in de markt. Maar dat heeft feitelijk niets met partycatering te maken. De uiterlijke presentatie dreigt het te gaan winnen van de culinaire invuling.'