nieuws

Mega facilitair contract KPN en Sodexo

Catering

Sodexo gaat alle facilitaire diensten op de kantoren van KPN uitvoeren. Daartoe hebben de twee partijen onlangs een contract ondertekend. Het gaat om 50 panden. Het contract gaat in vanaf 1 januari aanstaande.

Mega facilitair contract KPN en Sodexo

Officieel gaat het facilitair bedrijf van KPN over naar Sodexo’s dochteronderneming Sodexo Altys. Die gaat de regie voeren over de facilitaire diensten van KPN in 50 panden, verspreid over het hele land. De diensten zijn: schoonmaak, restauratieve voorzieningen, beveiliging, groenvoorziening, afvalverwerking, glasbewassing, interne postbeheer en verhuizingen en gebouwonderhoud.

Het gaat om een contract met een duur van zeven jaar. De waarde van de overeenkomst is niet bekend gemaakt, maar moet in de miljoenen lopen, aldus insiders.

Sodexo gaat ruim 100 KPN-medewerkers in haar organisatie integreren. Volgens Sodexo is het een ‘belangrijke stap’ voor het bedrijf en ‘past volledig binnen haar wereldwijde groeiambitie’.

(update)

Navraag bij Sodexo leert dat het om panden van KPN én Getronics gaat. De catering op het hoofdkantoor in Den Haag is nu in handen van Eurest, maar ‘conform contract zullen ook alle restauratieve voorzieningen worden overgenomen.’ Sodexo gaat alle facilitair medewerkers van KPN integreren ‘behoudens de mensen die achter zullen blijven in de ‘demand’ organisatie’.

Reageer op dit artikel