nieuws

Megacontract leidt tot vertrek Sodexo-directeur

Catering

Directeur Foodservice Sander Graft (foto) verlaat Sodexo Nederland. Hij gaat een internationaal team leiden dat het nieuwe, wereldwijde megacontract van Sodexo met Procter & Gamble beheert. Dat heeft Sodexo bevestigd tegenover Misset Catering. Graft’s vertrek heeft de nodige verschuivingen in de top tot gevolg.

Megacontract leidt tot vertrek Sodexo-directeur

De overeenkomst die Sodexo sloot met Procter & Gamble (bekend van onder meer Allways, Dreft en Pringles) heeft een waarde van zo’n 300 miljoen euro. Maar een klein deel is bestemd voor catering, omdat volgens woordvoerder Jeroen Stok ‘veel ervan naar overige faciliteiten gaat’. Stok: ‘Ook komt er maar een klein deel van de omzet in Nederland terecht.’ P&G kent hier namelijk maar enkele vestigingen.

Omdat het wereldwijd (80 landen) én zeer omvangrijk contract betreft is er een speciaal internationaal team samengesteld. Het selecte gezelschap dat het account gaat beheren komt onder leiding te staan van Sander Graft. Hij is nu nog directeur Foodservices Sodexo Nederland. Per 1 september gaat Graft aan de slag in zijn nieuwe functie.

Dat heeft de nodige verschuivingen in de top van Sodexo Nederland tot gevolg. Graft’s portefeuille wordt overgenomen door Peter van de Vorm, nu nog directeur Facilities. Diens functie zal worden ingevuld door Jeroen Mol. Die krijgt er naast zijn huidige taak als verantwoordelijke voor het facilitycontract bij KLM dus een zeer uitdagende klus bij.

Reageer op dit artikel