nieuws

‘Melchers plukt ontvoerders niet

Catering

Cateraar Claudia Melchers eist ‘hoogstwaarschijnlijk’ geen schadevergoeding van haar ontvoerders. Dat zegt haar advocaat in dagblad Het Parool. De kidnapzaak wordt woensdag en donderdag behandeld.

‘Melchers plukt ontvoerders niet

Daarbij zal de eigenaresse van CMC Catering uit Amsterdam waarschijnlijk niet aanwezig zijn, meldt Aldo Verbruggen, advocaat van de familie Melchers in het Parool. Mogelijk gaat de rechtszitting niet door. Het Amsterdamse openbaar ministerie laat weten dat de mogelijkheid bestaat dat de zaak wordt aangehouden.
Reden daarvoor zou zijn dat hoofdverdachte Izaan M., die al sinds 2005 in een Braziliaanse cel zit, nog niet op een goede manier is verhoord. Maar omdat het voorarrest van de verdachten die in Nederland vastzitten, inmiddels al meer dan een jaar duurt, is het de vraag of de rechters kiezen voor uitstel.

Eis: 300 kilo coke
Melchers werd 12 september 2005 ontvoerd vanuit haar woning annex bedrijf in Amsterdam-Zuid. Ze werd overgebracht naar een vakantiehuisje in de Achterhoek. Izaan, Patricio W. en Quentin W. waren daar volgens Melchers bij aanwezig. De ontvoerders eisten in eerste instantie driehonderd kilo cocaïne. Twee dagen later lieten de kidnappers Melchers ’s nachts in Arnhem vrij. Melchers had hen ervan overtuigd dat ze na haar vrijlating vijf miljoen euro zou betalen. Het losgeld werd nooit betaald.

Zie ook:
Hans Melchers richt stichting slachtoffers pers op

Hoofdverdachte zaak Melchers trekt bekentenis in

Reageer op dit artikel