nieuws

Militairen boos over prijsstijging kroket

Catering

De militaire vakbonden komen in actie tegen de verhoging van de prijzen in de kantines van Nederlandse kazernes. Op een speciale website kunnen leden van de diverse bonden hun mening geven over het duurder worden van onder meer luxe producten.

Militairen boos over prijsstijging kroket

Vorig jaar ontstond ook al ophef over de prijzen in de kantines. In de kantines stonden bordjes waarop stond dat de prijzen omhoog zouden gaan om de Uruzgan-missie mogelijk te maken. Daarop besloot Defensie alleen de hogere voedingsprijzen door te berekenen.

Vanaf 1 april zijn ongezonde producten en luxeproducten in prijs gestegen, soms met dertig procent, zegt Defensiewoordvoerder Roger van de Wetering. Gezond voedsel is niet duurder geworden.

Volgens de bonden heeft Defensie de prijzen laten stijgen om ‘de financiële gaten in de organisatie te dichten’. ‘Door kostenoverschrijdingen zoals operationele inzet, waaronder Afghanistan, en daarnaast automatiseringsprojecten die duurder uitvallen dan de politieke leiding had verwacht, mag het personeel een deel van de rekening betalen’, stellen de bonden. ‘Mede naar aanleiding van de discussie over het behoud van personeel is de prijsverhoging een extra slag in het gezicht van het hardwerkende defensiepersoneel.’

Van de Wetering zegt dat de prijzen in de kantine niet veel hoger zijn dan in de gemiddelde bedrijfskantine of studentenmensa. ‘Als je gezond eet ben je zelfs veel goedkoper uit.’

Defensie hecht aan gezonde voeding, stelt de zegsman. Het is volgens hem uitgesloten dat de prijsverhoging wordt teruggedraaid, meldt Elsevier.nl.

Reageer op dit artikel