nieuws

Miljardenbod op grote sportcateraar

Catering

Aramark Corporation, een van de grootste cateraars in de Verenigde Staten, heeft een overnamebod gekregen van 5,8 miljard dollar. Het bod komt van Aramarks bestuursvoorzitter Joseph Neubaum en enkele investeringsmaatschappijen, zo werd maandag bekend.

Miljardenbod op grote sportcateraar

Het bedrijf verzorgt de catering in grote sportstadions, ziekenhuizen en bedrijven. Ook is Aramark de cateraar tijdens het WK voetbal in Duitsland. Het bedrijf kwam onlangs in het nieuws doordat het samen met de FIFA had besloten in de Duitse voetbalstadions geen kipproducten te verkopen uit angst voor de vogelgriep.

Het overnamebod bedraagt per aandeel 32 dollar. De koers van het aandeel steeg maandag op de effectenbeurs in New York met 20,6 procent tot 33,90 dollar. Daarmee heeft de onderneming een beurswaarde van 6,1 miljard dollar.

Reageer op dit artikel