nieuws

Minder gecaterde bedrijfsrestaurants

Catering

Het aantal bedrijfsrestaurants dat wordt gecaterd is vorig jaar afgenomen met 1,5 procent. Dat is becijferd door het bedrijfschap Horeca en Catering. Het aantal partycateraars liet juist een stijging zien.

Minder gecaterde bedrijfsrestaurants

Het aantal gecaterde bedrijfsrestaurants daalde in 2006 met 1,5 procent van 4254 tot 4192 (-62). Ondanks de afname van het aantal gecaterde restaurants steeg de omzet vorig jaar wel, met 4,8 procent, werd eerder bekend.

Groei aantal partycateraars

Het aantal partycateraars is in 2006 flink toegenomen, namelijk 12,9 procent. Werden er begin 2006 nog 591 bedrijven geteld die aan partycatering doen, begin dit jaar waren dat er 667 (+76). De totale omzet van partycatering in Nederland bedraagt 340 miljoen euro, maakte Misset Catering vorig jaar bekend.

Reageer op dit artikel