nieuws

Mooie halfjaarcijfers Sodexo

Catering

De eerste helft van het lopende boekjaar van Sodexo, dat eindigde op 29 februari, is uitstekend verlopen. De totale omzet van het wereldwijd toonaangevende concern in catering en overige diensten bedraagt bijna 7,1 miljard euro.

Mooie halfjaarcijfers Sodexo

Dat is een stijging van 3,8 procent ten opzichte van van dezelfde periode een (boek)jaar geleden. De organische groei was 9,2 procent. Volgens Sodexo hebben de positieve cijfers onder meer te maken met de ‘versnelde organische groei in Continental Europe, de divisie waar ook Nederland toe behoort.

Zo werd onder meer plus van 6,6 procent in Business & Industry genoteerd en een toename van 9,3 procent in Healthcare and Seniors en maar liefst 11 procent in Education. Verder spreekt Sodexo van ‘robuuste performance’ in Noord Amerika en ‘toenemende groei’ in Azië en Latijns Amerika.

Voor het volledige boekjaar rekent de aan de Euronext in Parijs genoteerde catering en dienstenonderneming op een autonome groei van tenminste 7 procent.

Reageer op dit artikel