nieuws

Multiservices contract en keurmerk Facilicom

Catering

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft de catering en schoonmaak van al zijn locaties in één multiservices-contract ondergebracht bij Facilicom. Uiteraard verzorgt cateringdivisie Prorest het voltallige personeel van HHNK dagelijks van eten en drinken.

Multiservices contract en keurmerk Facilicom

Gom schoonhouden (onderdeel van Facilicom) houdt 135 locaties, waaronder kantoren, werkplaatsen en gemalen van het hoogheemraadschap schoon. Gom en Prorest zijn inmiddels begonnen met de werkzaamheden. Cateraar Prorest catert twee grote kantoren van het Waterschap, waaronder het hoofdkantoor in Edam.

Vooral het schoonmaken van objecten van het hoogheemraadschap is een sterk staaltje logistiek. HHNK is verantwoordelijk voor de totale waterhuishouding vanaf het Noordzeekanaal tot en met Texel, en beheert daarnaast ook polderwegen. HHNK gunde de opdracht aan Facilicom na een Europese aanbestedingsprocedure. Onlangs werd het contract feestelijk ondertekend door dijkgraaf Monique de Vries en directeur Rogier Verbeek van Facilicom Facility Solutions (foto).

Keurmerk

Facilicom heeft op 1 april het ISO-keurmerk 9001:2000 voor Multiservices-contracten, respectievelijk Facility Estate Management-contracten bij alle soorten organisaties. Precies vier jaar geleden, op 1 april 2004 was facilitair dienstverlener Facilicom naar eigen zeggen de eerste maincontractor in Nederland die het keurmerk ISO 9001:2000 behaalde voor het onderdeel Maincontracting. Dit certificaat is na een tussentijdse audit in maart van dit jaar nu dus met twee onderdelen uitgebreid.

Facility Estate Management is het nieuwste serviceconcept van Facilicom. In aanvulling op de diensten van Multiservices en Maincontracting, is Facilicom hierbij ook verantwoordelijk voor het vastgoedmanagement. Enkele bestaande opdrachtgevers hierbij zijn onder andere WTC, Schiphol en Prinsenhof Den Haag.

Reageer op dit artikel