nieuws

Nettowinst Albron neemt toe

Catering

De nettowinst van Albron is met negen procent toegenomen. Werd in 2004 nog ruim 6,4 miljoen euro genoteerd, vorig jaar was dat precies zeven miljoen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de cateraar.
Lees verder…

Nettowinst Albron neemt toe

Het bedrijfsresultaat voor rente, belasting en goodwill-afschrijving (EBITA) steeg 4,6 procent van 10,6 naar 11,1 miljoen euro. Ook de omzet van Albron steeg in 2005, zij het licht, met 1,2 procent tot ruim 221 miljoen euro. ‘Vanaf augustus 2005 is duidelijk sprake van een omzetstijging in vergelijking met 2004: nieuwe klanten en een uitbouw van bestaande contracten dragen hiertoe bij’, staat te lezen in het, mooi vormgegeven, jaarverslag. Verder blijkt dat de jaarrekening een solvabiliteit kent van 54 procent.

De grootste onafhankelijke Nederlandse cateraar richt zich op korte termijn op het bewerkstelligen van gezonde groei. Op de lange termijn wil Albron meer investeren in innovatie. Als het participeren in een attractiepark daartoe ook gerekend mag worden, dan is één project vooralsnog mislukt. Albron is gestopt met de exploitatie van de horecavoorzieningen op Cape Holland in Den Helder. De bezoekersaantallen van het park vielen volgens de cateraar erg tegen.

Albron is ook ingesprongen op de multiservicetrend door allianties aan te gaan met Asito (vooral schoonmaak) en Securitas (met name beveiliging). Hieruit is Facility Services Netwerk ontstaan. ‘Daarmee verwerven c.q. behouden we een positie bij die alleen tenders uitschrijven voor multiservice-aanbieders’.

Reageer op dit artikel