nieuws

Nieuw kenniscentrum voor voeding en gezondheid

Catering

In ‘s-Hertogenbosch moet hét kenniscentrum voor voeding en gezondheid komen. Een aantal partijen hebben daartoe woensdag een convenant getekend. Het centrum komt in de locatie Willemspoort van de Bossche Hogeschool HAS.

Nieuw kenniscentrum voor voeding en gezondheid

Het project is gedoopt: Food & Health Initiative Brabant. De HAS, de Avans Hogeschool, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) zijn de betrokken partijen. Zij gaan samenwerken op thema’s als afweer, obesitas, allergieën, diëten, de MRSA-bacterie en voeding tijdens oncologie-behandeling.De gemeente ‘s-Hertogenbosch stimuleert en faciliteert het initiatief.

Versterken toegepast onderzoek

Het doel van het Food & Health Initiative Brabant is het met elkaar verweven en versterken van toegepast onderzoek, onderwijs en bedrijvigheid en de ontwikkeling van concrete producten. Het project heeft de ambitie om van Willemspoort het nationale toegepaste kenniscentrum op het snijvlak van voeding en gezondheid te maken, staat in een persschrijven.

Reageer op dit artikel