nieuws

Nieuw Zorgonderzoek Foodstep

Catering

Onderzoek- en adviesbureau Foodstep komt met een nieuw Nationaal Zorgonderzoek. Daarmee wordt de zorgwereld in Nederland in kaart gebracht. Foodstep voerde in 2004 het eerste Zorgonderzoek uit. Voor ‘2006’ kunnen instellingen zich vanaf vandaag opgeven.

Nieuw Zorgonderzoek Foodstep

Op het gebied van gastvrijheid (met als belangrijk onderdeel catering) kunnen instellingen zich onderscheiden. Want naast de cliënten die zelf in een instelling terechtkomen of verblijven en de medewerkers die er werken, bezoekt een groot aantal Nederlanders jaarlijks cliënten in een ziekenhuis, verpleeghuis of ander soort zorginstelling. ,,Daarmee is de potentiële doelgroep van de voedingsdienst of het aantal consumenten dat daar een oordeel over kan geven vele malen groter”, aldus Foodstep.

Het onderzoek van dit jaar heeft een vijfledige opzet. Zowel de mening en visie van de directie, de facilitair manager/het hoofd voeding/de chef-kok, de medewerker, de bezoeker en de cliënt worden in kaart gebracht. Verder zijn ten opzichte van ‘2004’ nieuwe elementen toegevoegd. Zoals het cliëntenprofiel. Aan de hand van vragen over voeding, eetlust en ondervoeding worden de cliëntenprofielen opgesteld. Een ander nieuw onderdeel is dat door middel van belevingskenmerken een beeld wordt geschetst van het huidige imago van de instelling. Deze vragen worden voorgelegd aan bezoekers.

Instellingen kunnen zich vanaf vandaag opgeven voor dit onderzoek via www.foodstep.nl. Elke deelnemende instelling ontvangt een rapport met de eigen resultaten. ,,Op deze wijze hopen wij een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de informatievergaring en professionalisering binnen de branche”, aldus Foodstep.

Reageer op dit artikel