nieuws

NK Instellingskoks afgelast

Catering

Het Nationaal Kampioenschap voor Instellingskoks in 2007 gaat niet door. Deze zou worden gehouden tijdens de komende Horecava, maar er zijn te weinig koks die zich hiervoor hebben aangemeld. Vorig jaar al was er al stil verdriet om het geringe aantal deelnemers.

NK Instellingskoks afgelast

Vorig jaar kondigde de organisatie nog meer promotie voor het kampioenschap aan. De goede bedoelingen ten spijt bleek het aantal deelnemers voor het NK in 2007 te weinig. Volgens Ferdie Olde Bijvank van het organiserende Koksgilde kunnen instellingkoks zich aanmelden voor de reguliere kookwedstrijden. ‘Een kok blijft een kok. Omdat de animo onder instellingskoks de laatste jaren klein was hebben we de categorie instelling afgelast. Op zich vreemd want in de instellingen wordt steeds meer aan frontcooking gedaan.’

‘Koks willen niet afgaan’
Het geringe aantal deelnemers van de laatste jaren wijt Olde Bijvank aan ‘angst’. ‘Koks willen niet afgaan. Ze worden beperkt in deze categorie, terwijl ze juist hun kunde op kookgebied willen laten zien. Ik zie niet gebeuren dat het NK Instellingskoks in de toekomst terugkomt. Mogelijk wel een wedstrijd budgetkoken.’

Steenbakkers ‘Laatste der Mohikanen’
Wellicht dat de winnaar van vorig jaar, Johan Steenbakkers (foto) van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven zich ook aanmeldt voor de ‘reguliere’ wedstrijden op de Horecava 2007. Op de slotdag van de Horecava 2006 gaf hij als ‘Laatste der Mohikanen’ nog geëmotioneerd aan dat hij in 2007 perse meer deelnemers wilde.

Reageer op dit artikel