nieuws

NL-keuken Tarin Kowt kan Aussies niet bekoren

Catering

Het Nederlandse eten op de militaire basis Tarin Kowt in Afghanistan kan Australische militairen niet bekoren. Diverse militairen hebben geklaagd over het eten in de basis Kamp Holland. Australië heeft besloten daarom zelf een team militaire koks in te vliegen.

NL-keuken Tarin Kowt kan Aussies niet bekoren

‘Veel van de Australiërs vinden het Nederlandse eten smakeloos. Het minste dat onze achthonderd manschappen mogen verwachten als ze zes maanden op misse worden gestuurd, is dat ze behoorlijk te eten krijgen,’ zegt de Australische senator David Johnston.

Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft laten weten dat het eten op Kamp Holland niet door Nederland wordt verzorgd maar door de internationale cateraar Supreme. Deze cateraar verzorgt in bijna heel Afghanistan de voedselvoorziening voor de militairen. Er is geen sprake van Nederlandse koks.

Defensie vindt de klachten wel wat vreemd omdat alle afnemende partijen zelf invloed uit kunnen oefenen op het aanbod.

Reageer op dit artikel