nieuws

Nutricia wil zwevend bedrijfsrestaurant

Catering

De fabriek van Nutricia in Cuijk krijgt een nieuw personeelsrestaurant. Het restaurant wordt tegen de loopbrug ‘aangeplakt’ die twee bedrijfspanden met elkaar verbindt. De werknemers kunnen dus eten al zwevend boven het wegdek.

Nutricia wil zwevend bedrijfsrestaurant

Nutricia heeft bij de gemeente Cuijk toestemming gevraagd voor het bouwen van het zwevende bedrijfsrestaurant. Het huidige bestemmingsplan laat de bouw van de kantine niet toe.

Zoals het er nu naar uitziet wil de gemeente wel meewerken. ‘We willen het bedrijf en dus de werkgelegenheid graag behouden voor Cuijk’, aldus enkele betrokkenen. Er waren ook twijfels. ‘Het wordt wel een heel brede overspanning”, zei Stan van den Hoogen (D66). ‘Dertien meter, dat lijkt wel een tunnel. Zo’n massief geval past niet boven de Grotestraat.’

De fabriek wil gaan schuiven met activiteiten en fabrieksruimten om de hygiëne bij de bereiding van voedingswaren te verhogen. Daarom moet er een nieuw plekje gevonden worden voor het bedrijfsrestaurant.

De loopbrug die er al hangt, is vijf meter breed. Het restaurant wordt acht meter breed. Het gebouw zal komen te rusten op twee kolommen en komt op een hoogte van 4,75 meter boven het wegdek te zweven. De gevel aan de noordzijde, gezien vanuit het centrum van Cuijk, wordt grotendeels uit glas opgetrokken. Aan de zuidzijde komt een grijze gevel. Er is straks plaats voor zo’n 70 mensen in het zwevende bedrijfsrestaurant

Reageer op dit artikel