nieuws

Om 19.36 uur Ramadan-soep in ziekenhuis

Catering

Het VU medisch centrum Amsterdam serveert op 28 september een speciale maaltijd ter ere van de Ramadan. Het is voor het eerst dat een dergelijke maaltijd aan patiënten wordt verstrekt.

Om 19.36 uur Ramadan-soep in ziekenhuis

De maaltijd bestaat volgens de vaksite Nursing.nl uit harissasoep. Deze soep komt van oorsprong uit Noord-Afrikaanse landen en hoort bij de Ramadan. De soep wordt exact om 19.36 uur geserveerd, het tijdstip waarop vastende moslims weer mogen eten.

‘Moslimpatiënten mogen voor de maaltijd hun familie uitnodigingen. De Iftar maaltijd is belangrijk binnen de moslimcultuur’, zo laat moslim geestelijk verzorger Sadi Bilgic weten. De Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang.

Ook medewerkers van het ziekenhuis kunnen aan de maaltijd meedoen. De maaltijd wordt eveneens om 19.36 uur in het bedrijfsrestaurant geserveerd. Koks van het ziekenhuis willen vanaf december wekelijks buitenlandse maaltijden op het menu zetten.

Zie ook

Reageer op dit artikel