nieuws

Omzet van Compass Group steeg met 10,8 procent

Catering

Compass Group presenteerde woensdag uitstekende halfjaarcijfers. De omzet steeg met 10,8% tussen oktober 2010 en eind maart 2011, ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, aldus Het Financieele Dagblad.

Omzet van Compass Group steeg met 10,8 procent

Het Britse bedrijf, dat wereldwijd diensten verleent aan onder meer scholen, ziekenhuizen en bij sportevenementen, zag ook de ‘operationele winst’ stijgen, te weten met 11,8%. De winst bedroeg £ 559 miljoen. De stijging is toe te schrijven aan hogere marges en succesvolle aankopen.

In Nederland opereert de Compass Group onder de namen Eurest en Medirest. Onlangs kocht het bedrijf ook cateraar Avenance. Daarmee komt het bedrijf in Nederland uit op ongeveer 5500 medewerkers.

De grootste winststijging boekt het concern, actief in zo’n 150 landen, in opkomende markten als India en China.

Reageer op dit artikel