nieuws

‘Onderwijs laat cateringbranche in steek

Catering

De onderwijsinstituten laten de partycatering branche behoorlijk in de steek. Dat stelt Rob de Jong in een column op internet. De voormalig directeur van Martinair Partyservice reageert ook op een brancheonderzoek.

‘Onderwijs laat cateringbranche in steek

De voormalig directeur van Martinair Partyservice reageert op het ‘Marktonderzoek van de partycatering branche’ door de Hoge Hotelschool Maastricht in opdracht van het Bedrijfschap Horeca en Catering en de NVEP. In de meest recente editie van Misset Catering wordt hier ruim aandacht aan besteed. ‘Ik wil het van harte onder uw aandacht aanbevelen’, aldus De Jong.

In de managementsamenvatting wordt gesproken over branchevervaging bij partycateraars. Zijn reactie: ‘We zorgen niet alleen voor eten en drinken, maar ook voor zaken als entertainment, locatie, meubilair, personeel en service en aankleding. Ik denk dat de term brancheverbreding meer op zijn plaats is, maar dan wel één die bitter noodzakelijk is om de investeringen die we als partycateraars doen in onze creativiteit te kunnen betalen.’

Ook blijkt uit het onderzoek dat de kleinere bedrijven doen aan training on the job. De grotere doen steeds meer aan eigen opleidingen. ‘Ik zal deze conclusie niet bestrijden, maar ik signaleer wel dat de onderwijsinstituten ons behoorlijk in de steek laten. We moeten samen met de opleidingsinstituten kijken hoe we binnen de opleidingen een betere plaats kunnen krijgen voor ons vak.’

De volledige inhoud van De Jong’s column is hier te lezen.

Reageer op dit artikel