nieuws

Onderzoek: meerderheid op bedrijfsfeest drinkt teveel

Catering

Bezoekers van bedrijfsfeesten gaan vaak met teveel alcohol op naar huis. Uit onderzoek blijkt dat 71 procent alcohol drinkt en 60 procent zelfs meer dan het wettelijk toegestane aantal van twee glazen.

Onderzoek: meerderheid op bedrijfsfeest drinkt teveel

Aan het onderzoek van Stayokay Events hebben 489 opdrachtgevers uit allerlei branches deelgenomen. Tot de respondenten behoren onder meer event managers, directeuren en zelfstandig ondernemers. 58 procent van de ondervraagde bedrijven organiseert minimaal twee keer per jaar een bedrijfsevenement.

Daarbij drinkt 71 procent dan alcohol; 60 procent drinkt zelfs meer dan het wettelijk toegestane aantal van twee glazen. 56 procent vindt dat een medewerker zelf verantwoordelijk is voor het eigen drankgebruik. 58 procent van de respondenten spreekt een collega erop aan indien hij of zij teveel gedronken heeft.

Onvoldoende maatregelen werkgevers

Bij driekwart van de bedrijfsfeesten heeft een werkgever geen maatregelen, als drankregels of consumptiebonnen, getroffen om het drankgebruik te beperken. Bij tweederde is er na afloop van een evenement ook geen vervoer of overnachting geregeld. Bij eenderde heeft een werkgever een touringcar, taxi of overnachting geregeld.

Slechts 8 procent van de respondenten regelt zelf een BOB of maakt gebruik van het openbaar vervoer. Eenderde van de werknemers vindt het de verantwoordelijkheid van de werkgever om ervoor te zorgen dat zij veilig thuiskomen. Stayokay Events adviseert opdrachtgevers om aan een bedrijfsuitje, vergadering of themafeest een overnachting te koppelen. Uiteraard het liefst bij Stay Okay….

Meer party- en eventcateringnieuws:

Reageer op dit artikel