nieuws

Onderzoek: minder bedrijfsfeesten rond Kerst

Catering

Het bedrijfsleven is dit jaar voornemens om veel minder dan in voorgaande jaren rond kerst evenementen te organiseren. Dat blijkt uit een onderzoek van evenementenbureau aRTi Producties onder 150 Nederlandse bedrijven.

Onderzoek: minder bedrijfsfeesten rond Kerst

Dat het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar minder uitgeeft aan kerstvieringen is ‘een grote fout’, aldus aRTI op de site van zusterblad FZ. Het bureau vreest dat het management de waarde van de kerstviering onderschat.

‘Een belangrijke rol van de kerstviering is het tonen van waardering richting het personeel, wat niet alleen de ultieme katalysator is voor verbeteringen, maar ook voor het verkrijgen van begrip. En dat laatste is in een tijd van onpopulaire maatregelen van het grootste belang’, aldus algemeen directeur Robert Trimbos.

Last

Uit het onderzoek bleek dat er drie hoofdredenen zijn om Kerst niet of nauwelijks te vieren. Allereerst vanwege bezuinigingen. Een tweede, volgens de onderzoekers een nogal verrassend argument, is dat bedrijven in crisis niet aan de buitenwacht willen tonen dat ze geld uitgeven aan een feest. Als derde argument: organisaties ervaren een kerstfeest als last. Het kost niet alleen geld, maar ook tijd en geregel. Daarnaast zijn verantwoordelijken bang dat een feest mogelijk niet leuk genoeg wordt gevonden door het personeel.

Meer partycatering nieuws:

Reageer op dit artikel