nieuws

Onderzoek Wageningen Universiteit hoge voedselprijzen

Catering

Op initiatief van bestuursvoorzitter Aalt Dijkhuizen maakt een groep onderzoekers van Wageningen UR een analyse van de oorzaken van de huidige hoge voedselprijzen. De wetenschappers moeten eerst de feitelijke oorzaken van de vrij plotselinge stijging van wereldvoedselprijzen op een rij zetten.

Onderzoek Wageningen Universiteit hoge voedselprijzen

Vervolgens brengen zij in kaart welke technologie ingezet kunnen worden om in de toekomst voldoende voedsel te produceren. In een derde deel komen het beleid en de belangrijkste instituties aan de orde. In het laatste deel van de studie worden een aantal scenario’s geschetst over het verloop van de voedselprijzen in de toekomst.

De sterk gestegen voedselprijzen kunnen wereldwijd leiden tot hongersnood en politieke instabiliteit, zo berichtte het NRC onlangs nog. Op korte termijn zou er een half miljard dollar (315 miljoen euro) nodig zijn om de eerste nood te ledigen.

Reageer op dit artikel