Winnares van de broodjeswedstrijd werd Danielle Touwslager, kok van Dakota’s Café, Bar & Restaurant bij horeca-exploitant HMSHost Schiphol Airport. Haar 'Proefvlucht' werd als beste beoordeeld. Twee andere HMSHost collega’s Untara Samsuria en Carlos Rijneker kregen respectievelijk de sponsorprijs van Koppert Cress en Diversi Foods. Van de twaalf finalisten werken er maar liefst zes bij de horecaexploitant op de luchthaven.
Het winnende broodje is een fitness piccolo broodje met o.m. geitenroomkaas met honing, Italiaanse ham, zelfgemaakte jam en sla aangemaakt met balsamico met yoghurt, verse dadels en geconfijte sinaasappelschil. Touwslager: 'Ik was enorm zenuwachtig. Natuurlijk hoop je te winnen al is in de finale staan al winnen. Ik wist niet wat me overkwam toen ik hoorde dat ik eerste was geworden. HMSHost zet haar broodje op de menukaart op haar locaties op Schiphol.
Aad van Berkel van Prorest Catering (locatie ABN-Amro Amstelveen) werd tweede met ‘Vliegen(s)vlug’. De derde plaats was weggelegd voor Bas Diks van Diks Catering & Partyservice te Harreveld met het broodje ‘Grüezi Vital’. De sponsorprijs van Lebo Kaas ging naar Roland Biermans van Prorest Catering (Casino Valkenburg). De sponsorprijs voor het Gezondste broodje werd tevens gewonnen door Bas Diks.
De vakwedstrijd wordt tijdens de Horecava 2009 gehouden op maandag, in plaats van dinsdag. De organisatie hoopt zo op meer mediabelangstelling.
Bekijk hier een fotoreportage van de prijsuitreiking: