nieuws

Ophef over schrappen dagelijkse soep

Catering

Bewoners van woonzorgcentrum Mariëngaerde/Mariënweide in Warmond krijgen komende zomer limonadesiroop als alternatief voor hun dagelijks bord soep. Volgens de organisatie is dit besloten uit voedselveiligheidsoverwegingen en omdat iedere dag soep niet meer van deze tijd is.

Ophef over schrappen dagelijkse soep

De maatregel zorgt voor ophef bij bewoners. In een brief van het woonzorgcentrum is medegedeeld dat per 1 juni een wijziging plaatsvindt met betrekking tot de soep. Vanaf begin juni krijgen ze in plaats van soep limonadesiroop of bouillon.

De siroop bevat toegevoegde vitamines, voegt een woordvoerder het zorgcentrum er in De Telegraaf nog aan toe. Maar een schoonzoon van een bewoners spreekt van een schande om de dagelijkse soep in te ruilen voor een siroop of bouillon.

De secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie, Paul Croughs, noemt de maatregel schandelijk. ‘Heel raar dat ze minderen op eten van mensen die dat niet meer begrijpen. Zoiets doe je niet’.

Een woordvoerder van Stichting WWZ-Mariënstaete, waar het zorgcentrum onder valt, zegt dat tot het schrappen van soep is besloten uit voedselveiligheidsoverwegingen omdat komende zomer geen veilige soep kan worden gegarandeerd.

De stichting kwam afgelopen tijd onder meer in het nieuws vanwege het betalen van totaal 700.000 euro aan ontslagvergoedingen aan drie niet goed functionerende bestuurders. Of het nieuwe soepbeleid een bezuinigingsmaatregel is als gevolg van het betalen van de ontslagvergoedingen, is niet bekend.

Reageer op dit artikel