nieuws

Organisatie Baas vh Jaar: ‘René unaniem verkozen

Catering

Dat René Niemarkt tot Baas van het Jaar 2008 is verkozen is volgens de organisatie terecht. ‘René is zowel door vakjury als publiek unaniem gekozen’, aldus (mede)organisator Unique. Nog meer complimenten: ‘René heeft een inspirerende en communicatieve managementstijl.

Organisatie Baas vh Jaar: ‘René unaniem verkozen

Het is de derde keer dat de titel Baas van het Jaar is uitgereikt door Unique Uitzendburo, in samenwerking met TNO Kwaliteit van Leven. René Niemarkt werd, zowel door de vakjury als door het publiek, unaniem gekozen tot ‘De Baas van het Jaar’ 2008, vanwege zijn inspirerende en communicatieve managementstijl. Naast René Niemarkt waren uit een groot aantal aanmeldingen ook Jeannet van den Akker, directeur Stichting Kinderopvang Friesland en Roel Lantink, directeur van Source Flex Care, geselecteerd voor nominatie.

Motiveren

Volgens Unique waren de drie genomineerden afkomstig uit flexibele, projectmatig georiënteerde bedrijven. De jury was onder de indruk van de manier waarop de drie genomineerde bazen hun flexibele medewerkers motiveren: ‘In alledrie de gevallen is er veel aandacht voor de persoon achter de medewerker, één van de criteria die dit jaar centraal stond. Daarnaast is de kunst van het vinden van de balans tussen persoonlijke aandacht voor de medewerker en het belang van een goede bedrijfs- en organisatieontwikkeling een belangrijk aandachtspunt.’

‘Zwaar weer’

Uit het juryrapport: ‘De prijs gaat naar René Niemarkt omdat hij het evenwicht tussen de betrokkenheid en inzet van de mensen enerzijds en de harde cijfers anderzijds zeer goed weet te bewaren. Ieder jaar opnieuw krijgt hij een professioneel team van 250 medewerkers bij elkaar die in negen weken 850.000 bezoekers van de Keukenhof culinair verwennen. Ook bij ‘zwaar weer’ blijft hij op een open en eerlijke manier zijn mensen aanspreken en weet hen tegelijkertijd met de juiste drive te motiveren. Daarnaast slaagde hij erin een geheel team over te hevelen naar de concurrent, toen een jaarlijks terugkerend project werd verloren. Ook onder deze omstandigheden maakt hij zich sterk voor zijn mensen.’

Drive

Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique (links op de foto): ‘Met de jaarlijkse ‘De Baas van het Jaar’ verkiezing benadrukken we een belangrijk aspect van ondernemen, het people management. In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel om voldoende aandacht aan je personeel te schenken. Het betrekken van het personeel bij het bedrijf en individuele aandacht voor de mensen zijn aspecten van ondernemerschap die zeer gewaardeerd worden onder werknemers. Werkgevers die op deze punten goed scoren kunnen dat merken aan de kwaliteit en drive van hun werknemers.’

Selectietraject

De afgelopen maanden zijn medewerkers, zakelijke relaties of mensen uit het persoonlijke netwerk opgeroepen bazen te nomineren voor de titel. Vervolgens hebben twee werknemers en de baas in kwestie een vragenlijst ingevuld. De bazen met de beste score zijn terecht gekomen in de top tien waaruit de jury de genomineerden heeft geselecteerd. Deze vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Hans de Boer (Lid van het Innovatieplatform van het Kabinet Balkenende, voormalig voorzitter van Task Force Jeugdwerkloosheid en van MKB-Nederland), Evamaria de Boer (Corporate Vice-president HR van USG People NV), Marion van der Voorde (TNO Kwaliteit van Leven) en Bertie van Rooij (‘De Baas van het Jaar’ 2007).

Award Night

De winnaar van ‘De Baas van het Jaar’ 2008 is enerzijds door de vakjury gekozen op basis van de presentaties gedurende de weken voorafgaand aan de Week van de Ondernemer en de presentatie tijdens de Award Night. Anderzijds heeft het publiek een belangrijke rol gespeeld bij de definitieve keuze van de winnaar. Zij konden per sms hun stem uitbrengen. Naast de award is er een extra beloning voor René Niemarkt, namelijk een verzorgd weekend cabrio rijden op Mallorca met het hele team.

Zie ook: interview met René Niemarkt

Zie ook:

Reageer op dit artikel