nieuws

Overleg CAO-contractcatering muurvast

Catering

Leken de werkgevers (Veneca) en werknemers (vakbonden) voor het paasweekend tot elkaar te komen inzake een nieuwe CAO contractcatering. Na een nieuwe gespreksronde staan de partijen toch mijlenver uit elkaar.

Overleg CAO-contractcatering muurvast

De vakbonden en de belangenorganisatie Veneca onder leiding van Compass-directeur Irene Baltus (foto) hebben tot gisteravond laat onderhandeld over een nieuwe CAO contractcatering. Deze had eigenlijk op 1 april dit jaar in moeten gaan. De gesprekken liepen echter op niets uit. Voor het paasweekend leken de partijen nader tot elkaar te zijn gekomen. Vooral de FNV was enthousiast over ‘het water bij de wijn’.

De discussie spitst zich toe op de looptijd van de CAO, loonsverhoging, Vut, pensioen en de problematiek rond de contractswisselingen. De vakbeweging wil een CAO met een looptijd van 15 maanden (1 april 2006 tot 1 juli 2007) met een gematigde loonsverhoging van 1 procent per 1 april 2006 en 1 april 2007 nog eens 1 procent. Werkgevers willen nu een CAO voor twee jaar met over 4 data verdeeld een loonsverhoging, dat neer komt op ongeveer 0,92 % op jaarbasis. De bonden vinden dat absoluut te weinig.

Ook de zekerheid van werknemers bij contractwisselingen blijft een heikel punt. De bonden willen voldoende zekerheid, de Veneca wil een versobering van de huidige regeling. De FNV overlegt op 2 mei weer met haar achterban. Dan wordt beslist welke koers moet worden gevaren. Op 25 april staat nog een overleg met de Veneca op het programma. ‘Als dit overleg op dezelfde wijze verloopt als gisteren zullen de onderhandelaars met lege handen naar de achterban moeten’, aldus de FNV.

Reageer op dit artikel