nieuws

Overname Asito Catering door Albron

Catering

Albron krijgt er een aanzienlijk stuk omzet bij. De grootste onafhankelijke contractcateraar van Nederland heeft namelijk Asito Catering overgenomen.

Overname Asito Catering door Albron

De overname zou met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar zijn in gegaan. Asito Catering was in 2009 naar verluidt goed voor een omzet van acht miljoen euro. Er zijn ongeveer 150 medewerkers actief op zo’n 70 locaties. Variërend van restaurants in gemeentehuizen tot schoolkantines.

De cateringtak maakte onderdeel uit van de Asito Diensten Groep. Vooral een reus op het gebied van schoonmaak (237 miljoen euro in 2008 en 75000 medewerkers). Om op de multiservice vraag (meerdere diensten uitgevoerd door één organisatie) in te spelen werd enkele jaren geleden Facility Services Netwerk (FSN) opgericht.

Door Asito, Albron en Securitas (beveiliging), deze drie bedrijven zijn aandeelhouder. Later volgde als partner Strukton Worksphere (installatietechniek). In aanbestedingstrajecten waren Asito Catering en Albron soms elkaars concurrenten en dat is niet handig als partners. Waarmee ook direct een belangrijke reden voor de overname lijkt beantwoord.

Reageer op dit artikel