nieuws

Overval kantine Europees Parlement

Catering

De kantine van het Europese Parlement in Brussel is overvallen. De dief wist geld buit te maken van het enorme personeelsrestaurant, uitgebaat door cateraar Sodexo. Het zou gaan om een bedrag van 2500 euro.

Overval kantine Europees Parlement

De overval vond vrijdag 28 mei even over 15.00 uur plaats, net nadat het restaurant was gesloten. Een medewerkster van Sodex was met de dagopbrengsten op weg naar de uitgang toen zij overvallen werd door een man. Die greep de tas met geld en ging er vandoor.

Kantine afgesloten

De Sodexo medewerkster sloeg onmiddellijk alarm en de veiligheidsdiensten van het Europees Parlement sloten het gebouw, maar de dader was al gevlucht. De Brusselse politie onderzoekt de zaak.

De veiligheidsdiensten onderzoeken momenteel hoe de man de beveiligde zone van het gebouw is binnengekomen. In februari vorig jaar vond in het Europees Parlement al eens een overval op een bankkantoor van ING plaats. Toen ging de dader met 60.000 euro aan de haal.

Reageer op dit artikel