nieuws

Partij voor de Dieren: all inclusive catering Tweede Kamer moet weg

Catering

Bezoekers van het restaurant van de Tweede Kamer kunnen voor zeven euro onbeperkt eten en drinken. Maar deze vorm van all inclusive catering die in buffetvorm wordt aangeboden, moet verdwijnen, vindt de Partij voor de Dieren.

Partij voor de Dieren: all inclusive catering Tweede Kamer moet weg

De partij is van oordeel dat dit haaks staat op de bezuinigingen. Daarnaast is het milieu-onvriendelijk, aldus de PvdD. ‘Voor zeven euro kun je wel vier keer een stuk kip nemen’, zegt Esther Ouwehand. Ze is van mening dat het ‘onbeperkt eten’ moet worden afgeschaft. ‘Wie meer neemt, moet in elk geval meer betalen.’

Kamervoorzitter Gerdi Verbeet liet weten dat de buffetten geen kostenpost zijn. Er zijn ook mensen die minder nemen dan waar ze voor betalen. Volgens Pierre Heijnen (PvdA) zou Nel, de mevrouw van het Kamerrestaurant, grootverbruikers van de schepschotel op de vingers kunnen tikken.

Een nader gevoelig onderwerp betreft de watertjes. Het CDA wil dat er in de Tweede Kamer alleen nog maar kraanwater wordt geserveerd. Gerda Verburg: ‘Interessante watertjes in flesjes uit diverse landen is niet alleen overbodig, maar 650 keer milieu-onvriendelijker en 350 keer duurder dan het o zo deugdelijke product van de Haagse Duinwaterleiding.’

Verburg diende een motie over het water in. Op een later tijdstip zal er worden gestemd over Verburgs kraanwatermotie.

Reageer op dit artikel