nieuws

Partycateraar Willem de Boer uit dagelijkse leiding

Catering

Willem de Boer heeft de dagelijkse leiding van Willem de Boer Partyservice overgedragen aan zijn broers Henk en René. De naamgever en directeur-grootaandeelhouder blijft als toezichthouder vanuit de holding wel betrokken bij het partycateringbedrijf in Emmeloord. De Boer wil zijn handen vrij hebben voor andere zaken.

Partycateraar Willem de Boer uit dagelijkse leiding

Dat heeft Willem de Boer gezegd tegen Misset Catering. Zijn broers moeten over twee à drie jaar het complete bedrijf over hebben genomen. Vooralsnog blijft Willem de Boer ook direct betrokken bij de zorgtak van de onderneming, Culicare. ‘Die gaat de komende jaren nog sterk groeien’, aldus De Boer.

Culicare zorgt voor ruim een derde van de totale omzet van ongeveer 10 miljoen euro. Verder is er het gloednieuwe partycentrum de Koningshof en cafetaria Snack Plaza op Urk. Met de laatste werd hij vorig jaar nummer 1 in de Cafetaria Top100 van Snackkoerier.

Luxe positie

‘Toen ik veertig werd gaf ik al aan dat ik het bedrijf op m’n 50e over wil doen aan mijn broers. Ik verkeer in een luxe positie dat ik dat nu al kan doen’, lacht De Boer. ‘Ik hoef niet meer zo nodig persoonlijk op feesten aanwezig te zijn. Er is meer dan dat.’

De praktiserend christen zegt zich dan ook te willen gaan richten op het verwezenlijken van maatschappelijke doelen. Hij vervult ook een rol bij Prominent Vastgoed Ontwikkeling, dat onlangs zorgde voor de oplevering van een nieuw winkelcentrum op Urk. ‘En als er kansen zijn in de foodservice wil ik daar projectmatig mee bezig gaan. Een terugkeer in de partycatering? Dat is niet mijn intentie.’

Reageer op dit artikel