nieuws

Partycateraars gebaat bij nieuwe snelwegen

Catering

Partycateraars zijn gebaat bij nieuwe snelwegen om precies te zijn: bij de openingsfeestjes daarvan. Daar worden tienduizenden euro’s aan besteed, zo meldde De Pers. De feestjes worden overigens versoberd, zo is bekend gemaakt.

Partycateraars gebaat bij nieuwe snelwegen

Oud-minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) heeft drie keer meer dan een ton uitgegeven om de opening van een nieuw stuk snelweg te vieren. De uitschieter was de opening van de Randweg Eindhoven op 1 juni vorig jaar, aldus De Pers.

De totale kosten, inclusief catering en amusement, bedroegen 131 duizend euro. De Pers had na een beroep op de Wet openbaarheid bestuur documenten in handen gekregen waarin te zien is wat de feestjes hebben gekost.

De huidige minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft besloten de feestjes te versoberen. ‘Ze vindt het te veel’, zegt een woordvoerder in de krant. Het devies zou nu ‘sober en doelmatig’ zijn.

De opening van de A4 bij het Noord-Brabantse dorp Halsteren op 1 december 2007 kostte 115 duizend euro. In de huur van de locatie ging toen 55 duizend euro zitten. Verder werden onder begeleiding van muziekgroepen een hardloopwedstrijd, basketbalclinics en straatspellen georganiseerd.

De opening van de A37 bij het Drentse Hoogeveen kostte 104 duizend euro. De kosten vielen zo hoog uit omdat de opening twee keer werd verschoven. Dat was nodig vanwege de agenda’s van Eurlings en Duitse bewindslieden.

In totaal heeft Eurlings 1,2 miljoen euro uitgegeven aan openingsfeestjes. Gemiddeld kostten de openingen 32.200 euro. Onder zijn opvolger kosten de openingen gemiddeld 25 duizend euro. De uitschieter van Schultz van Haegen is de opening van de A2 bij Everdingen-Deil op 1 november. Die kostte 45 duizend euro.

Reageer op dit artikel