nieuws

‘Politiek: stop snacken op scholen

Catering

Het Voedingscentrum roept de politiek op om de snackcultuur op scholen te stoppen. De Tweede Kamer moet ervoor zorgen dat het aanbod van schoolkantines gezonder wordt. Er zou nieuwe regelgeving vastgesteld moeten worden.

‘Politiek: stop snacken op scholen

Eén van die regels moet zijn dat gezonde producten minder kosten dan vette en suikerrijke kost, zo stelt het AD. De Voedsel- en Warenautoriteit samen met de Onderwijsinspectie moeten controleren of scholen zich aan de voorschriften houden.

Het Voedingscentrum vindt ook dat voedzame etenswaren aantrekkelijke gepresenteerd moeten worden. Dat gebeurt al deels vanwege het project ‘de gezonde kantine’. Het Voedingscentrum reikt de Stimuleringsprijs Gezonde Schoolkantine uit aan die onderwijsinstelling die de strijd tegen overgewicht bij kinderen en jongeren op creatieve wijze aan gaat.

Gezien de vrijblijvendheid van dit project en de tot op heden vrij geringe deelname (39 inschrijvingen) wil het Voedingscentrum dus dat de politiek actie gaat ondernemen. PvdA is voor, maar het CDA is afwijzend.

Reageer op dit artikel