nieuws

Pomphouders vrezen gevolgen gerechtelijke uitspraak

Catering

Pomphouders zijn bang dat een gerechtelijk procedure hen aanzienlijke schade toebrengt. Ze reageren daarmee op een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Die heeft bepaald dat chocoladeproducent Mars moet stoppen met het paaien van nieuwe tankstations. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Pomphouders vrezen gevolgen gerechtelijke uitspraak

Bestaande afspraken met tankshops mogen van kracht blijven tot de rechtbank binnenkort een definitief oordeel geeft over het bonusprogramma. Nestlé was naar de rechter gestapt, omdat het meende dat Mars misbruik maakte van zijn economische machtspositie op de chocolademarkt. Die laatste zou bonussen geven voor het plaatsen van Marsen, Snickers en M&M’s op de best zichtbare posities in de schappen.

BETA, de belangenvereniging voor pomphouders, is niet blij met de uitspraak. Ewout Klok: ‘Nestlé gedraagt zich als Calimero, terwijl het gaat om twee reuzen die een strijd voeren over de rug van de pomphouders.’

Klok verwacht dat het definitieve oordeel van de rechtbank in het voordeel van Mars zal uitvallen. ‘Als dat niet gebeurt, zijn de gevolgen niet te overzien. Pomphouders hebben soortgelijke afspraken met allerlei producenten gemaakt over de plaatsen van hun product. Als Nestlé wint, dan worden die allemaal ongeldig.’

Reageer op dit artikel