nieuws

‘Praktische bezwaren tegen keurmerk gezonde schoolkantine

Catering

Alle schoolkantines gezond in 2015. Dat is inhoud van de motie Vendrik die de Tweede Kamer heeft aangenomen. Enkele schoolcateraars vragen zich af of de motie uitvoerbaar en haalbaar is. Een keurmerk zou kunnen helpen. Een goed idee, zo zegt het Voedingscentrum, maar het stuit op ‘praktische bezwaren’.

‘Praktische bezwaren tegen keurmerk gezonde schoolkantine

De reactie van het Voedingscentrum komt nadat schoolcateraars aan Misset Catering hebben aangegeven dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij de haalbaarheid van de motie. Van Leeuwen Catering op maat in Leidschendam pleit voor een keurmerk.

Het Voedingscentrum vindt een keurmerk een goed idee, maar heeft ook praktische bezwaren. ‘Het gebruik van een keurmerk vraagt om controle en daarvoor is extra capaciteit nodig’, aldus woordvoerder Roy van der Ploeg.

Het Voedingscentrum zegt gesprekken met cateraars te hebben om gezamenlijk uitgangspunten vast te stellen voor het bereiken van de motie die moet leiden dat alle schoolkantines gezond zijn in 2015.

Van der Ploeg: ‘Het Voedingscentrum heeft duidelijke richtlijnen voor een gezonde schoolkantine. Ze delen het assortiment in naar categorieën voorkeur, uitzondering en middenweg. De richtlijnen zijn gebaseerd op de Schijf van Vijf en de richtlijnen van de Gezondheidsraad.’

Meer schoolcatering:

Reageer op dit artikel