nieuws

Prijs bio-catering gemeente Zwolle

Catering

De gemeente Zwolle is de beste Nederlandse gemeente als het gaat om biologische catering. Eenderde van het aanbod in het bedrijfsrestaurant is biologisch. Het gaat met name om zuivel, brood en koffie.

Prijs bio-catering gemeente Zwolle

Provinciale milieufederaties hebben vorig jaar in heel Nederland verschillende overheden onderzocht op het aandeel biologisch in de catering. Daaruit bleek dat niet veel overheden biologische producten op het menu hebben staan. In Zwolle ging het om een indrukwekkende 30 procent. ‘De prijs is een beloning maar moet een stimulans zijn voor alle overheidsinstellingen om zich in te spannen om meer biologische voeding aan hun personeel aan te bieden.’ aldus Jan de Vrieze van de Stichting Natuur en Milieu Overijssel.

Prijs overhandigd
Stichting Natuur en Milieu Overijssel overhandigde de prijs aan een trotse wethouder Peter Pot. Die voerde gesprekken met de biologische landbouw. Eén van de thema´s was het vergroten van de omzet van biologische producten in de bedrijfsrestaurants van de gemeente. Pot ondertekende vervolgens namens het Zwolse College van B&W de intentieverklaring Biologische Catering. Pot: ‘Ik vind het belangrijk dat wij als gemeente ook een bijdrage leveren aan dierenwelzijn en een beter milieu. En daarnaast: de medewerkers vonden de ecologische koffie het lekkerst!’

Reageer op dit artikel