nieuws

Prijs voor slagerij annex cateraar

Catering

Met een tapenade van rundvlees heeft Johan van Uden, bedrijfsleider van slagerij en cateraar Chateaubriand in Heemstede, de Gouden Slagersring 2007 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een slager die een vernieuwd product op de markt brengt.

Prijs voor slagerij annex cateraar

De ring kreeg Van Uden maandag uitgereikt tijdens de vakbeurs Slavakto in Utrecht door Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA). De wedstrijd is bedoeld om productinnovaties bij ambachtelijke slagers te stimuleren. Bekende nieuwe producten die uit de wedstrijd zijn voortgekomen zijn de blinde vink en de cordon bleu.

Volgens Van Uden is zijn nieuwe creatie een variant op de klassieke carpaccio van rundvlees. De tapenade is gemaakt van grof gemalen Schots rundvlees (Aberdeen Angus rund), licht geroosterde pijnboompitten, Reggiano Parmezaanse kaas, kappertjes, peper, zout en olijfolie.

Naast een vestiging in Heemstede heeft Chateaubriand een filiaal in Amsterdam. Deze is vooral bekend als leverancier voor de betere restaurants in Amsterdam en omgeving.

Reageer op dit artikel