nieuws

Prima marketinginstrument: het melden van toppartijen

Catering

De gemeente Nijmegen heeft tegen de voormalige directeur van schouwburg in die plaats aangifte gedaan wegens onder meer omkoping. Hierbij zou de Nijmeegse partycateraar La Vie zijn betrokken. Eigenaar Gerard Kerkhoff ontkent tegenover Misset Catering alles.

Prima marketinginstrument: het melden van toppartijen

Opvallend: vier persberichten van vier verschillende partycateraars over de partijen die ze hebben verzorgd. Daar spreekt veel trots uit. Tegelijkertijd is het een prima marketinginstrument. In tijden dat cateraars het zwaar hebben is dat zeer welkom. Uit positieve berichtgeving kan uiteraard een volgende (top)partij komen. En ach, daarbij willen we best (even) helpen.

De meest recent (gemelde) partij betreft direct een primeur. ‘Van der Linde Catering + Evenementen zet nieuw biologisch-duurzaam cateringconcept in voor gemeente Delft’, meldt de Rotterdamse cateraar. Maandag werd dit concept bij de oprichting van het Warmtebedrijf Eneco Delft in Stedelijk Museum Het Prinsenhof in Delft geïntroduceerd.

Milieuvriendelijke bloemen

De gasten kregen een volledig verzorgde biologische lunch en borrel. De dag werd afgesloten met een intiem 3-gangen diner, welke tevens volledig biologisch was. Om het helemaal af te maken, bestond zelfs de bloemdecoratie uit milieuvriendelijke bloemen met het MPS keurmerk.

‘Bij dit concept zijn alle producten die wij inkopen volledig milieu- en/of diervriendelijk gekweekt of geproduceerd en voldoen ze aan de vastgestelde duurzaamheidcriteria. Het gehele proces vanaf de herkomst tot aan de consumptie is zo min mogelijk belastend voor het milieu. Dit betekent dat veel van de gerechten zo puur mogelijk aan onze gasten wordt gepresenteerd’, aldus Robin van der Schuyt, algemeen manager van Van der Linde Catering + Evenementen.

Aidsgala

Verhaaf Party Catering in Hoofddorp verzorgde zaterdag voor de 10e keer het AmsterdamDiner, beter bekend als het Aids Gala (zie foto). De 17 edities van een van de best gewaardeerde benefietgala’s brachten meer dan 4 miljoen euro op voor de aidsbestrijding. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stop Aids Now en het Health Insurance Fund.

Verhaaf verzorgde dit jaar voor de 10e keer in successie het diner voor ruim 1.100 gasten. Uniek in de uitvoering is de samenwerking met ruim 150 vrijwilligers die twee uur voor de gasten arriveren, worden toegevoegd aan de brigade van Verhaaf. En na een korte instructie volop én keihard meewerken.

Rabobank

Dan nog twee partijen voor de Rabobank. Cuisine on tour caterde vorige week de openingsavond Rabobank World Press Photo in de Janskerk in Utrecht. De 350 genodigden werd een ‘passend walking diner’ gepresenteerd. In samenwerking met de Janskerk Utrecht Catering. Cuisine on tour is een zogeheten preffered supplier van de kerk.

De Arjan van Dijk Groep verzorgde in diezelfde week een nog groter Rabo-event, de algemene vergaderingen van de bank in de Jaarbeurs in Utrecht. Met daarbij een vertegenwoordiging van directies en besturen van alle lokale banken, de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Rabobank Nederland.

Werelddelen

De Arjan van Dijk Groep verzorgde de totaalorganisatie van deze bijeenkomst die een formele vergadering, een themadeel (middagprogramma) en een informeel deel (avondprogramma) kende. Ontvangst, pauze en het avondprogramma vonden plaats in een speciaal ontwikkelde moderne, ronde ontmoetingsruimte.

In deze ruimte kregen de specifieke werelddelen waar Rabobank Nederland (Development/Foundation) actief is op het gebied van development banking een passende thematische aankleding. Deze werelddelen stonden ook centraal op het culinaire vlak. Vanuit moderne open ‘food counters’ werden à la minute gerechten uit diverse windstreken en culturen bereid en gepresenteerd aan de gasten.

Meer nieuws over party- en eventcatering:

Reageer op dit artikel