nieuws

Primeur: beste gastvrijheid en catering ziekenhuizen

Catering

Voor het eerst komt er een top10 van ziekenhuizen die het de gastvrijheid en catering het best voor elkaar hebben. De ranglijst wordt donderdag 28 mei bekend gemaakt tijdens het Nationaal Gastvrijheidszorg Evenement in Ede. Daar wordt ook de Top 10 Verzorgings- en verpleeghuizen gepresenteerd.

Primeur: beste gastvrijheid en catering ziekenhuizen

Het evenement staat in het teken van gastvrije zorg, de zorg voor lekker eten en drinken in een plezierige ambiance met professionele gastvrijheid in zorginstellingen in Nederland, aldus de organisatie. Die bestaat uit LOC Zeggenschap in zorg, Koksgilde Nederland en B+B Vakmedianet.

Tijdens het ochtendprogramma maakt bureau Foodstep de resultaten van het Nationaal Zorgonderzoek bekend. Minister Gerda Verburg van het ministerie van LNV reikt daarna voor het eerst de LNV Smaakprijs uit, een Award voor die zorginstelling die oog heeft voor duurzaam inkopen, het gebruik van biologische producten en het koken met streekgerechten.

Award

In het middagprogramma worden dan de Top 10 Ziekenhuizen* en de Top 10 Verzorgings- en verpleeghuizen** gepresenteerd. Inge Vossenaar, plv. directeur van het ministerie van VWS reikt aan de winnaars dan de Gastvrijheidszorg Award uit.

Bovendien krijgen alle1000 deelnemers aan dit congres de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2009 uitgereikt. Hier staan 140 zorginstellingen in die hebben deelgenomen aan Gastvrijheidszorg met sterren, die hebben de afgelopen maande een audit gehad.

* De genomineerden in de categorie ziekenhuizen zijn:

Antonius ziekenhuis, Sneek, Atrium MC, Heerlen, Canisius Wilhelmina ziekenhuis, Nijmegen, Laurentius ziekenhuis, Roermond, Lievensberg ziekenhuis, Bergen op Zoom, Maxima MC, locatie Eindhoven, Maxima MC, locatie Veldhoven, Sint Maartenskliniek, Nijmegen, Waterland ziekenhuis, Purmerend en het ziekenhuis St.Jansdal in Harderwijk.

** De genomineerden in de categorie verpleeg- en verzorgingshuizen zijn:

Zorgcentrum Catharina, Bergen op Zoom, zorgcentrum Katwijk, Oss, verpleeghuis Liduina, Boxtel, zorgcentrum Padua, Tilburg, zorgcentrum RCG, Roermond, zorgcentrum St. Jozef, Wessem, Huize St. Petrus, Boekel, woonzorgcentrum Stuyvenburg, Bergen op Zoom, verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen en woonzorgcentrum De Willaert in Zundert.

Reageer op dit artikel