nieuws

Primeur eventcatering: munten vooraf online bestellen

Catering

Op het dit weekend te houden Intents Festival is een primeur op het gebied van eventcatering. Bezoekers kunnen hun munten via internet al bestellen. Timoco, specialist in e- en mobile ticketing, en PaySystems (van organisatiebureau Loc7000) zitten achter deze voor Nederland nieuwe ontwikkeling.

Primeur eventcatering: munten vooraf online bestellen

De werkwijze van het zogeheten presale systeem is zeer eenvoudig. Samen met de online aankoop van een ticket koopt de bezoeker ook munten. Na betaling ontvangt de bezoeker een muntenticket met barcode. Op het Festival wordt de barcode handmatig of via de unieke muntautomaten van PaySystems gescand en worden de munten uitgekeerd.

Kristian van Kalmthout van Intents Festival zegt hierover: ‘De ervaring van de bezoeker staat altijd centraal wat een positief gevoel teweeg zal brengen. Dit is een uitgelezen kans om de bezoeker een extra service te bieden.’

Timoco meldt: ‘Met dit systeem laten we zien dat naast innovatieve producten als e- en mobile ticketing het bedrijf steeds verder blijft ontwikkelen om de organisator en bezoeker van alle gemakken te voorzien.’

In Nederland is het een primeur, in het buitenland is het systeem al wat langer in gebruik. Het Belgische popfestival Rock Werchter bijvoorbeeld introduceerde de presale van consumptiebonnen drie jaar geleden. In de voorverkoop zijn de bonnen bovendien €0,25 goedkoper dan op het festival zelf.

PaySystems van Loc7000 levert betaalsystemen van ontwerp tot uitvoering en ‘is onlosmakelijk verbonden met efficiënte publiekscatering afgestemd op doelgroep en locatie van een evenement’, zoals het bedrijf in Lochem het zelf omschrijft. PaySystems is o.a betrokken bij Lowlands, Extrema Outdoor, GelreDome, het North Sea Jazz Festival, ID&T en diverse voetbalstadions.

Meer event- en partycatering:

Reageer op dit artikel