nieuws

Primeur: leerlingen runnen eigen kantines

Catering

Leerlingen die de eigen schoolrestaurants runnen. Een primeur volgens de initiatiefnemers. Het gebeurt straks op het Leerpark in Dordrecht. Cormet neemt de gehele schoolcatering en begeleiding op zich.

Primeur: leerlingen runnen eigen kantines

Dat meldt het AD. Lunches op het Leerpark worden straks bereid, geëtaleerd, bezorgd en verkocht door leerlingen van de scholen zelf. Cormet Schoolcatering neemt namelijk de gehele schoolcatering in het Leerpark voor zijn rekening en biedt daarbij zoveel stageplaatsen aan dat honderden leerlingen per jaar praktijkervaring kunnen opdoen in hun eigen schoolgebouw. Ze kunnen er eventueel na hun studie c.q. stage ook blijven werken.

Het Leerpark, een clustering van scholen in het vmbo en mbo, krijgt diverse schoolkantines, een grand café met restaurant (voor iedereen toegankelijk), een sporthal, een internetcafé, een fastfoodzaak, een congrescentrum met lounge en een rijdende frietkar voor evenementen. De keukens worden zo ingericht dat leerlingen er vanaf december onder begeleiding kunnen werken.

De leerlingen moeten daarbij zelf van grondstoffen producten maken die Cormet Schoolcatering van ze afneemt. Dit plan kost volgens directeur Rijkent Cornelius geen arbeidsplaatsen bij het huidige kantinepersoneel. ‘De keukens zijn zeven dagen per week open en leerlingen hebben ook wel eens proefwerkweken. Om de continuïteit te waarborgen heb je altijd personeel nodig.’

Bij de schoolcatering wordt straks samengewerkt met leveranciers uit Dordrecht en omgeving en andere regionale partijen. ,,De meeste leerlingen kunnen we daardoor na de opleiding heel goed kwijt,’’ meent Cornelius.

Dordrecht heeft volgens Cormet een ’primeur’ in huis voor onderwijzend Nederland. ,,Ik verwacht dat meer scholen dit concept gaan volgen,’’ zegt Cornelius. Cormet Schoolcatering won vorig jaar de Jaarprijs 2005 van het Voedingscentrum met de eigen opzet van de schoolcatering.

Reageer op dit artikel