nieuws

Project schoolcatering Jamie Oliver is mislukt

Catering

Het project van Jamie Oliver om schoolkinderen gezonder te laten eten is op een mislukking uitgelopen. Vier jaar na de start van zijn campagne voor gezond kantine-eten, mijdt meer dan 60 procent van de Britse scholieren de gezonde gerechten die in de plaats kwamen van hamburgers, chips en frisdrank.

Project schoolcatering Jamie Oliver is mislukt

Dat schrijft de Telegraaf op basis van berichten in de Daily Mail. Met Oliver’s campagne, ondersteund door de bejubelde televisieserie Jamie’s School Dinners, wilde de kok de kwaliteit van schoolcatering verbeteren. Oliver hoopte daarbij dat ouders hun kinderen thuis ook beter te eten zouden geven. Maar vier jaar later blijkt dat het niet beter is gesteld met het dieet van Britse kinderen.

Hiermee heeft de Britse regering haar doel, meer dan de helft van alle scholieren aan gezond schoolvoedsel, niet gehaald. Zo’n 60 procent van de basisscholieren vermijden de schoolkantine sinds junkfood daar is verbannen. Hetzelfde geldt voor een derde van de middelbare scholieren.

Verslonsd

Daarbij is de toepassing van gezonde menu’s door scholen verslonsd in de jaren na de School Dinners-campagne. Van de Britse basisscholen biedt ‘maar’ 40 procent de gezonde menu’s van pasta, verse groenten en vis. Op de middelbare scholen is dat 35 procent. Daarmee is het aantal kinderen dat op school gezond eet verminderd met 400.000 sinds de start van de School Dinners-campagne, zo is berekend.

Een flinke domper voor de regering die 500 miljoen pond in de campagne stak. Daarmee moest de kwaliteit van eten en keukens tussen 2005 en 2011 worden verbeterd. Een voedsel-quango werd opgericht en koks kregen extra trainingen.

Meer schoolcatering nieuws:

Reageer op dit artikel